Hemma igen och livet återgått till normalt

Nu har vi varit hemma några veckor efter vår Kanada resa. Livet börjar återgå till det normala med arbete och fritid. Vädret har visat sig från sin bästa sida. Vi har bytt ut höga, spetsiga berg mot lite lägre, rundare berg. 

Efter att åkt utför en vecka var det skönt att sätta på sig turskidorna och ge sig ut på fjället i det underbara vädret.

tur-3.jpg

Lite skillnad på bredd på slalomskidorna som är 125 mm breda till turskidorna som är 67 mm. 

tur-7.jpg

Möter inte många människor på fjället.

Härom veckan gav vi oss ut på fjället med fika och liggunderlag. Det blev en liten tur genom skogen innan man kommer upp på kalfjället. 

tur-2.jpg

Ganska tät skog att ta sig igenom.

Väl uppe på fjället är det ganska platt och lättåkt med en underbar utsikt. Alltid kul att ge sig ut utanför lederna och utforska vad som finns på sin "bakgård". Fjällvärlden har så mycket mer att erbjuda än överbefolkade skidbackar och stressade turister.

tur-4.jpg

Livet är ganska enkelt och underbart ibland.

Någonting man ser fram emot när man är ute på fjället är den berömda solgroppen. Helt underbart när man hittat en läplats och gräver sin lilla grop, som man sen sätter sig i med solen i ansiktet, tar fram blåbärssoppan och ostsmörgåsen. 

tur-5.jpg

Lite annan utsikt än ett café i storstan.

Efter en skön vila i solen är det dags att ta sig ner till bilen igen. Trevligt att bara glida ner för berget i lagom tempo och bara titta på omgivningen. Känslan när man är ensam uppe på fjället är meditativ. Bara tömma huvudet på alla måsten och tankar man har som snurrar och tar upp sin tid. 

tur-6.jpg

Livskvalitet på hög nivå.

Om ni har vägarna förbi fjällen, oavsett årstid, kan jag rekommendera att ta er tid att ge er ut på fjället och njuta av livet.

Ha de

Mattias J 

1 apr 2013