Längdträning

Idag hade jag min första riktiga längdträning. Vi var ett gäng "gubbar" och en tjej som träffades för lite tekninkträning. Jag tyckte att jag kunde åka någotlunda innan men efter detta träningspass insåg man att man har lite att träna på. 

Vi började med att åka en uppvärmingsrunda för att sen träna lite diagonalåkning, problemet som dök upp var att vi lämnade stavarna vid starten för att åka utan stavar. För er som inte provat kan jag säga att balansen sitter i stavarna och inte i kroppen. Jag kände mig som Bambi på hal is. Efter ett litet tag fick man in tekniken och kunde ta sig framåt riktigt bra, visst man vinglade till då och då men jag trillade inte.

När man tyckte att "nu har jag fått kläm på det här" tog tränaren ut oss på den lätt kuperade delen av banan, fortfarande utan stavar. Nu skulle vi ta oss uppför med diagonalteknink. Nu gick det käpprätt åt h.....e. En bit uppför klarade man men efter att man slant med skidan en gång var det kört. 

Efter denna upplevelse kan jag bara säga att längdskidåkningen har blivit mycket roligare och man har lite olika övningar att träna på när man är ute i spåret. Så till er som är sugna på att börja åka, ta en lektion eller två så ska ni se att ni får det roligare i spåret.

Ha de

Mattias J

8 jan 2013