Snö

Snön i Kanada och speciellt i Marmot Basin är väldigt olik den vi har hemma på anläggningen. Här är snön mycket torrare vilket gör att det inte blir isigt även om det är hårt i backen. Det gör också att det inte blir några stora tunga snöhögar, det blir däremot finna puckelpister då dom inte pistar alla backar.

kanada-16.jpg

Ett stort "problem" när man åker skidor i Kanada är att man blir bortskämd. Man inser hur snö ska vara, torr och fluffig, inte blöt och kompakt som den kan vara hemma.

kanada-17.jpg

Skidåkningen här i Marmot Basin har varit alldeles underbar. Vi har haft bra väder, bra snö och väldigt roligt här. Tyvärr missade vi det senast snöfallet så vi har inte åkt någon riktig puderåkning, men vi har haft rikligt med snö både i Lake Louise och Marmot Basin. 

kanada-23.jpg

kanada-19.jpg

 

kanada-14.jpg

Idag träffade vi även min kanadensiska kompis Mary som jag inte sett på de sista 12 åren. Det kändes som det var ett år sen vi träffades sist. Vi åkte lite skidor tillsammans innan Karin och jag åkte hem för att sätta oss i bubbelpoolen innan vi åkte hem till Mary och Glenn för en trevlig middag. Nu är det läggdags så man orkar med sista dagen med skidåkning. Innan vi åker vidare blir det en massage för att väcka upp kroppen inför resan till Edmonton. Där ska vi gå på West Edmonton Mall som är ett av världens största köpcentrum.

Ha de

Mattias J

11 mar 2013