Säsongen börjar lida mot sitt slut.

Hallå igen.

Nu börjar det lida mot sitt slut på skidsäsongen på fjället. Det är öppet fram till helgen v.17 men min säsong slutar redan söndagen v.15. Varför slutar jag då tidigare? Jag har fått ett nytt jobb över sommaren. Nu ska jag börja arbeta med kajaker och andra vattensporter där man paddlar.

Mina nya uppgifter blir säljare, eventpersonal och lite alltiallo på nya jobbet. Vad ska jag göra då? Det kommer bli mycket resande då vi har butiker från Malmö i söder till Kiruna i norr. Jag kommer att åka runt och ha demodagar där man får prova att paddla kajaker, Stand Up Paddle brädor och surfskis. Utöver detta kommer jag även att hålla clinics (utbildning) för butikspersonal och även testpaddling för butikspersonalen. Ser fram emot att börja till påsk.

Vad jag inte ser fram emot med att börja nytt jobb är att jag byter bostadort, om än tillfälligt men ändå. K kommer bo kvar hemma medans jag flyttar, det är som tur var inte längre än 15 mil mellan oss, så det blir några resor hem när man är ledig. Det ska nog gå bra då vi provat att bo på distans när K jobbade på annan ort en vnter.

Vad händer här hemma?

Det var ju ett tag sen jag skrev sist och då hade vi haft en liten minisemester i Idre. En av orsakerna att jag inte skriver så ofta är att det inte händer så mycket mer än jobb, jobb och mer jobb. Vädret har inte visat sig från sin bättre sida så det har inte varit läge att ge sig ut på fjället på lediga dagar. Inte förren nu dom sista dagarn. Fram till för en vecka eller två sen hade vi haft 2 soldagar under den här säsongen, ungefär. Den sista veckan har vi dock haft underbart väder med sol och kallsnö.

K och jag tog en liten resa till Fjätervålen över en dag, det ligger inte så långt här ifrån, för lite piståkning. Det var inte igår man åkte runt på ett par rena pistskidor. Upptäckte att jag behöver köpa ett par skidor till då jag inte äger några pistskidor med mycket svän i, än. Vi var nästan ensamma i backarna. Fjätervålen är ett underskattat fjäll, kanske inte ett fjäll man åker till för en hel veckas skidåkning, men för en dag eller två är det perfekt. Hela fjället är gjort för piståkning men det finns nog några ställen att åka offpist på.

Häromdagen var jag och K ute på en liten tur upp på ett av fjällen i närheten. Solen sken, plusgrade och nästan vindstilla. Vi byggde oss en lyxig solgropp att sitta i. Vi lämnade packningen i solgroppen och tog oss en tur upp på toppen av fjället, efter det tog vi lunch i solen och sen satt vi och halvsov i solen i 3 timmar innan vi åkte hem. Dagar som denna är det man längtar efter under dom kalla, mörka dagarna.

Jobbet har rullat på som vanligt här uppe under vintern. Jag har haft en suverän säsong. Underbara kollegor att arbeta med. Nu har vi bara ett gigantiskt jippo kvar att köra, sen är det slut för mig. 

Ha de

Mattias J

3 apr 2014