Sommarsäsongen har startat

Nu har sommaren startat här på fjället. Det betyder att vi har öppnat upp liften och hyran igen för våra sommargäster. Den stora skillnaden nu är att gästerna har en cykel för att ta sig ner för berget eller kängor på fötterna för att vandra på fjället. Som vanligt tror man att det blir en lugn start på säsongen, men denna säsong har startat lite bättre än förväntat. Mycket folk som redan nu har kommit upp för att cykla. Kul, mycket kul.

Vad har hänt sen sist jag skrev? 

Jag har varit mellan två arbeten under större delen av majmånad. Man kan väl säga att det är den tiden på året man har "ofrivillg semester". Man tittar efter jobb, men det är inte många som anställer någon för 3 veckors arbete. 

Under denna tid hände det inte så mycket i övrigt. Var ner i Stockholm och firade kusinerna som fyllde år och fick chans att träffa släkten. Det händer inte så ofta nu för tiden att man hinner träffa släkten. Tog även en snabb tur till Örebro, när man ändå var ute på vägarna, för att fira svärmor.

Men nu börjar sommaren som sagt och jag är laddad för en ny sommarsäsong och hoppas på mycket gäster, bra träning och bra fiske. Planerna för närmasta framtiden är att ta ett par dagars fiske tur upp på fjället och bo i tält och njuta av livet med goda vänner. Det gäller bara att vi kan vara lediga tillsammans ett par dagar, annars tar vi det till hösten. 

Till hösten har vi, min underbara sambo mest, bestämt att vi ska tävla lite också och jag hänger så klart på. Vi börjar säsongen med multisporttävlingen AIM Challenge (www.aimchallenge.com ) i augusti. En tävling på sex timmar blandat cykel, löpning och diverse små äventyrs utmaningar. Vi körde förra året och fick blodad tand för tävlingskonceptet. Målet i år blir att få en bättre placeringar än förra året. Sen blir det en tur ner till Stockholm på hösten för DN Stockholm Halv Maraton ( www.stockholmhalfmarathon.se ) i september. Det är inte omöjligt att det även dyker upp någon mer tävling i programet om det passar in i kalendern med arbete och livet i övrigt.

Men nu laddar vi för sommaren och hoppas på sol och fint väder.

Ha de

Mattias J

22 jun 2013