Mer har hänt sen sist, del 2

Nu kommer fortsättningen från vår lilla semester.

När vi kommit fram till Stockholm var det dags att hjälpa en god vän med ett insamlingsevent för Operation Smile. Det är en organisation som samlar in pengar för att kunna hjälpa barn i utvecklingsländer med gomspalt. Själva eventet var att låta folk prova på att paddla Stand Up Paddling mot en donation till Operation Smile. Jag var med som instruktör för de som provade på för första gången och de som ville ha lite mer tips och trix. Efter tillbringat ca 3 timmar på vattnet och lärt ut den ädla sporten SUP var det dags för lunch och sen tänkte jag titta på lagtävlingen 4x400 meter lagkapp.

Mitt i lunchen fick jag frågan om jag kunde tänka mig att tävla i ett av de sponsrade lagen, Team Starboard. Självklart sa jag ja utan att veta vilka som ingick i laget. Det visade sig vara en 15 årig tjej som skulle köra sin första tävling, men som paddlat en hel del, en kille som tävlade i Svenska Cupen i SUP, han var även längdskidåkare på hög nivå. Sist, men definitivt inte minst, var Sveriges snabbaste SUP paddlare med. Det är en kille som även tävlar internationellt där han gör väldigt bra resultat. Helt plötsligt blev jag lite nervös, men det var ingen riktig tävling mer en rolig tävling där vem som helst kunde deltaga fick jag intala mig.

Vi gjorde ett bra resultat under tävlingen. I första heatet vann vi överlägset, vi varvade till och med två lag, detta även fast tjejen i laget blev nerkörd av sin egen lagkamrat ( inte jag) och hamnade i vattnet vid växlingen. I finalen slutade vi trea av sex lag. Bra resultat för att vara första tävlingen. För er som inte provat SUP än kan jag varmt rekomendera det, bra träning för hela kroppen och ett riktigt trevligt sätt att ta sig fram på vattnet.

Dagen efter var det dags att ge sig ut på vattnet igen, men denna gång i kajak. Jag, James och Zindy skulle ge oss ut på en 4 dagars paddling och göra ett litet reportage för nästa års Magalog från Kajaktiv. Vi startade från Dalarö Kajak på Dalarö och paddlade ut till Kymendö första natten. Där sov vi för att nästa dag paddla norrut i havsbandet till Gräddö. Vi paddlade längs öarna längst ut i skärgården hela vägen upp till Ramskärsfjärden och sen rätt in till Gräddö, där hade vi beställt hämtning av Karin som tyvärr var tvungen att vara i Gävle och gå i skolan under tiden vi var ute och paddlade. Läs om hela resan i nästa nummer av Kajaktivs Magalogen som kommer ut till våren.

Nu var det äntligen dags att ta sig hem till byn igen. Skönt att vara ute på resande fot, men ännu skönare att komma hem igen. Väl hemma så började livet komma tillbaka till det vanliga. Arbete på måndagen igen, men innan det var det återträff för alla som jobbat på Liftavdelningen i vintras. Det var inte någon jätteuppslutning men det var ett 20-tal tappra säsongare som letade sig upp till fjället igen. Det var en vänligt trevlig tillställning, för de flesta, med kräftskiva för alla som kommit upp och alla som var kvar över sommaren på lördagen. På söndagen åkte alla hem igen och jag började jobba på måndagen. Skönt att få komma tillbaka igen.

Nu är rekryteringen igång inför vintern och allt vad det innebär. I år är det ett nytt koncept vi jobbar efter och det ska bli väldigt intressant att se hur det går. Jag är väldigt peppad.

Till nästa gång

Ha de

Mattias J

6 sep 2013