Tillbaka i etern.

Nu är jag tillbaka. 

Det var ett tag sen jag var här, ber så mycket om ursäkt för det. 

En snabb resumé sen sist. Rekryteringen var en succé! Riktigt bra koncept att jobba efter. Hittade en massa bra personer. När rekryteringen var klar började jobbet med att förbereda fjället. Nu är vi igång med säsongen som kunde startat bättre. Under mina år på fjället var det nog den sämsta säsongsstarten någonsin, vädermässigt sett. Vi saknade minusgraderna men fick massa nederbörd i form av tinad snö = REGN. Dock fick vi tillräckligt med snö så vi kunde öppna några backar, men den riktiga snön kom inte förren för en vecka sen. Nu har det däremot snöat i 4 dygn i sträck innan vi fick lite uppehåll ett par timmar mitt på dan idag innan det började snöa igen. Nu kommer det snö hela tiden känns det som. 

Mycket snö ger underbar skidåkning. Jag har nog aldrig åkt så mycket puderskidåkning i Sverige. Förra helgen började med att tidigt åka upp till Lindvallen och ta liften upp innen öppning för att åka ospårat i pisterna. Vi hann med 7 åk innan gästerna dök upp i backen. Dagen efter var det ett nytt snötäcke som täckte fjället. Det var dags att spänna på sig telemarksutrustningen och ge sig ut i lössnön igen. Denna dag fick vi dock sällskap i backarna mycket tidigare då folk var mer på hugget efter nattens snöfall. Vi hittade iallafall orörda områden att åka i och mina nya telemarksskidor var helt otroliga. 

Men som myntet så finns det två sidor att bo och jobba på fjället, man måste arbeta också. Så nästa dag var det bara att sätta på sig arbetskläderna och starta skotern. Ja just det, jag jobbar ju med att åka skidor och skoter på arbetet, så det var bara ge sig ut i lössnön igen, med skillnaden att jag nu får betalt att vara där. Efter ett par dagars arbete var det dags att vara ledig igen och efter som det snöat konstant under dessa dagar kan man inte vara hemma och slappa när man är ledig. Jag och K drog till vårt grannland i väster för att prova deras berg. 

Där hade det kommit ännu mer snö, så där blev det istället pudersnö upp till låren. Vi hade en underbar skiddag med massa offpiståkning med riktig champagnesnö. Jag har sällan åkt skidor med ett sådant stort leende på läpparna. Kan säga att det var en av de bästa skiddagarna jag haft i Skandinavien. Vi hade planerat att åka lite längdskidor dagen efter, men det kom mer snö under natten och när kompisarna frågar om vi inte ska med ut och åka lite skidor istället så var det lite svårt att säga nej. Så det blev en dag till med offpiståkning. Jag hade ju faktiskt köpt nya pjäxor som jag var tvungen att prova! Nu var vi på nästa fjäll för att prova lite skogsskidåkning. Med lokalkännedom och lite promenad hittade vi områden som var oåkta och hade sjuka mängder snö. Vi fick ytterligare en dag med magnifik skidåkning och mycket trevligt sällskap innan vi åkte hem för att låta benen vila.

Idag var det dags att jobba igen, så upp på skotern och ut i lössnön. 

Vad har du gjort i helgen? 

Ha de

Mattias J

19 jan 2014