Kanada

Nu har vi kommit fram till Kanada. Resan över Atlanten gick utan problem, dom kom när vi landat i Chicago och skulle checka in på flyget till Calgary. INSTÄLLT pga snöoväder!! Dom väntade in den största snöstormen denna säsong.

kanada-1.jpg

Som tur var kunde dom få iväg ett flyg 2 timmar senare. Även om O'Hare är en av världens största flygplatser hamnade vi i den minsta terminalen och där finns inte mycket att se eller göra, så det blev mest sitta och vänta.

kanada-2.jpg

När vi väl kom ombord på flyget fick vi vänta ytterligare 1 timme innan vi kunde starta. Framme i Calgary kunde vi hämta ut vår hyrbil och sätta fart mot Lake Louise. Bilen vi fick var en ny splitterny Jeep Grand Cheeroke som gått ca 1000 mil. 

kanada-3.jpg

Gissa om vi fick en överraskning när vi kom till vandrarhemmet och det var Karaoke Night, fullt i baren med fulla människor som försökte sjunga. Som tur var låg vårt rum i andra änden av huset. Det vart snabbt i säng för att kunna åka skidor i Lake Louise.

Upp tidigt för frukost för att sen åka upp till anläggningen. Tyvärr kunde dom inte erbjuda någon puderåkning men gott om snö, någon minusgrad och fina backar. Jag lyckades "lura" ut Karin i en svart puckelpist det första vi gjorde för att sen hitta en underbar pistad backe.

kanada-4.jpg

När vi åkt ett tag skulle vi åka ner för lunch och råkade hitta damernas störloppsbacke, den var vi tvungna att prova tyckte Karin. Det gick kanon, kanske inte i samma fart som Lindsey Vonn, men det var massa folk ivägen.

kanada-5.jpg

Efter lunchen vara det dags igen. Jag lyckades hitta en brant backe med både pucklar och klippor. Karin var väl inte jättenöjd, men hon tog sig ner och vi är fortfarande ihop.

Nästa dag var vi på det igen. Denna gång hittade vi en backe som heter Rock Garden, lät intressant. När vi väl tagit oss dit genom skogen förstod vi var namnet kom ifrån. Bara sten och klippor och brant. Kul som tusan.

kanada-6.jpg

Efter det hittade vi lite andra roliga nedfarter, bl.a herrarnas störloppsbacke. Lika bra att prova. Vid lunchtid kom molnen in och vi bestämde oss för att börja röra oss norrut mot Jasper.

Satte oss i bilen för att åka den vackra The Icefield Parkway upp till Jasper. Massa skyltar om vilda djur men vi såg inte ett enda djur. Det vi såg var massa laviner som hade gått längs vägen.

kanada-9.jpg

Framme i Jasper checkade vi in på hotellet, gick ut och köpte en Subway macka till middag och nu är det dags för sängen. Imorgon är det dags att åka upp till Marmot Basin för att göra studiebesök hos mina kanadensiska kollegor i Ski Patrol. En hel dag med Skidpatrullen, ska bli mycket intressant att se hur dom jobbar.

Ha de

Mattias J

8 mar 2013